tirsdag 15. september 2009

Tirsdag 15 sept 09


Dagsetappe 55 km
Vi er kommet til Split på hotell Precident for en halvtime siden. (kl 1345)
Har kjørt ut til byen Hvar på øya Hvar i dag formiddag. Endelig gode veier igjen. Fin liten by. Tilbake til ferjeleiet ved byen Stari Grad og tar ferja over til Split, en tur på ca. 1 1/2 time. Bestemmer oss for å ikke kjøre mer i dag, vil heller finne et bra hotell med internett og få lagt ut litt på på nettet og lest litt om valgresultatet hjemme i Norge. Vi er opptatt av at vårt reisefølge skal ha bra hotellrom, derfor fikk Trond Jan m/frue en suite her til samme pris som oss. (men uten balkong)

Mandag 14 sept. 09

Dagsetappe 270 km
Starter fra hotellet kl 0900 etter bra frokost. Pakker syklene våre og setter kursen mot ferjeleiet som er ca 50 km fra oss. Var litt usikker på om vi skulle kjøre i dongerybuksene i dag også. Litt kjølig og overskyet etter nattens intense tordenvær.
Kjører noen meter forlangt i et lite kryss i en liten landsby. Må snu. Begynner å ”bogsere berget”. Kommer et par grader unna 90 grader og sykkelen faller overende. Vårt (mitt) første velt med Wingen.
Kjører tilbake til der vi kom fra dagen før. Tar fergen over til halvøya og kjører 5-6 mil inn til fastlandet. Kommer ned til fergeleiet der fergen til Hvar skal gå. Ombordkjøringen har allerede startet, flaks, vi kommer med.

Billettluka var stengt da vi ankom ferjeleiet. Studerer rutetidene og finner ut at fergen hadde gått for 20 minutter siden. Neste avgang var neste dag kl 0700!!

HOVEDVALG AV SIDE: