tirsdag 8. september 2009

Tirsdag 080909

Dagsetappe ca 300 km
Nok en dag med en mengde opplevelser. Vi er nå i et område som vi aldri før har vært i. Det i seg selv er en herlig opplevelse.
Startet fra Roma i dag tidlig ved 0900-tiden. Hadde en adresse i Napoli på et Best Westeren Hotel som guiden fra i går hadde ordnet med. Kjørte motorveien de 250 km til Napoli, en av beste 3-felts veien vi har kjørt. Landskapet var litt skiftende, for det meste fjell på begge sidene av dalen. Kjekt å se litt grønne åser på sidene. Lenger syd mot Napoli ble landskaspet mer karrig og tørt. Kommer inn i Napoli og leter etter adressen, som vi for øvrig ikke fann på GPS-en, litt misstenkelig. Spør en taxisjåfør, "no problem, to the left, right and stright on...Vi så skiltene til Best Western Hotell. Kjørte rundt i Napoli i 1 1/2 time før vi ga opp. Meget facinerende å kjøre i det totale trafikkkaos. Jeg koste meg, men fruen var ikke alltid like blid.
Fyller opp tanken med bensin på en Esso, tar en baguette og en kopp kaffi. Finner en liten by ved kysten syd for Napoli som heter Castellamare Di Stabia. Ser Vesu til venstre for oss. GPS-en har finnet et hotell og vi kjører inn i gamlebyen. Gatene blir til små smau, 2 meter brede. Vi fortsetter, treffer en skuter, til høyre forklarer han. Gaten er ikke lenger en gate, men en liten gangvei beregnet på forgjengere. Anleggsgjerdet til venstre for oss, husveggene til høyre. Det blir for smalt for en Honda GoldWing 1500. Anleggsarbeiderene som fortsqatt er på arbeider rister på hodet, springer forover og flytter gjerdet en meter så vi kan komme oss videre.
Hotell Europa var det perfekte hotell i kveld, god utsikt over fjellene rundt Vesu.
PS Glemte i si det, det har bkitt en vane: Sol og 30 grader

HOVEDVALG AV SIDE: