søndag 13. september 2009

Søndag 13 sept.

Søndag morgen. "Fina vere" Kånå har tatt seg et bad i sjøen allerede. Planen for i dag er å kjøre ut til noen øyer utfor Dubrovnik og Split.

Lørdag 12 sept.09


Dagsetappe 100km, overskyet 25-28 grader.
Ankommer byen Bar i Montenegro kl 0800. Kjøre et par mil og får oss en god frukost på en gateresturasjon. Her har vi ikke vært før, så det var kjekt å se det sydlige av Montenegro`s kyst, ikke mange kilometer fra Albania.

Kjører videre nordover mot Kotor, som har en facinerende gammel-by. Stanser utenfor og tar en runde på markedet utenfor før vi går inn i den gamle byen for en kopp kaffi. Vi kjenner oss igjen.
Kjører videre mot Dubrovnik. En ny vei har kommet siden sist vi var der. Bommer litt, tar den veien vi kjenner mot grensen til Kroatia. Grensevakten vil se ”auto-papirene” våre. Forklarer at de ligger i bunnen av toppkofferten på sykkelen, (og der er det langt ned), OK greitt, kjør videre.
Ankommer hotell ved kysten utenfor Dubrovnik. Samme hotell som for 3 år siden. En halvtime etter innsjekking går jeg tilbake til resepsjonen for å bestille en taxi til gamlebyen. ”You were here 3 years ago” sa mannen bak skranken. Ble mildt sagt litt forundret. Hva galt hadde vi gjort for 3 år siden??
Tar en taxi til gamlebyen i Dubrovnik. Rusler rundt og ser på folket, treffer et par fra Brusand som vi slår av en prat med.

Lørdag 12 sept.09

Dagsetappe 100km, overskyet 25-28 grader.
Ankommer byen Bar i Montenegro kl 0800. Kjøre et par mil og får oss en god frukost på en gateresturasjon. Her har vi ikke vært før, så det var kjekt å se det sydlige av Montenegro`s kyst, ikke mange kilometer fra Albania. Kjører videre nordover mot Kotor, som har en facinerende gammel-by. Stanser utenfor og tar en runde på markedet utenfor før vi går inn i den gamle byen for en kopp kaffi. Vi kjenner oss igjen.
Kjører videre mot Dubrovnik. En ny vei har kommet siden sist vi var der. Bommer litt, tar den veien vi kjenner mot grensen til Kratioa. Grensevakten vil se ”auto-papirene” våre. Forklarer at de ligger i bunnen av toppkofferten på sykkelen, (og der er det langt ned), OK greitt, kjør videre.
Ankommer hotell ved kysten utenfor Dubrovnik. Samme hotell som for 3 år siden. En halvtime etter innsjekking går jeg tilbake til resepsjonen for å bestille en taxi til gamlebyen. ”You were here for 3 years ago” sa mannen bak skranken. Ble mildt sagt litt forundret. Hva galt hadde vi gjort for 3 år siden??

HOVEDVALG AV SIDE: